torsdag 6. november 2008

Mokkarullekake

3 egg
2 1/2 dl sukker
1 dl potetmel
2 ss kakao
1 1/2 ts bakepulver

fyll
150g smør eller margarin (melkefritt)
2 1/2 dl melis
3 ts vaniljesukker
3 ts kaffepulver
1 eggeplomme

1. Visp egg og sukker til eggedosis, gjerne med mikser.

2. Bland potetmel, kakao og bakepulver. Vend det inn i eggedosisen og rør forsiktig.

3. Hell røren i en langpanne, kledd med bakepapir, 30x40cm.

4. Stek kaken midt i ovnen ved 250 grader, ca 5 min. I varmluftsovn ved 225 grader, ca 8 min.

5. Vend kaken på et sukret bakepapir. Dra bort det papiret som kaken er stekt på. Avkjøl kaken under langpannen, så holder den seg myk. Evnt. legg på papiret kaken er stekt på og legg over et fuktig håndkle.

6. Forbered fyllet. Rør smør og melis hvitt.

7. Tilsett vaniljesukker, finstøtt pulverkaffe og eggeplomme.

8. Bre kremen over den kalde kaken, og rull den sammen fra langsiden. La kaken ligge med skjøten ned et par timer på et kjølig sted.

9. Rullekaken smaker best nystekt, men kan oppbevares 1-2 dager i kjøleskap. Den kan også fryses hel eller i skiver. Holdbarhet ca. 3 mnd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar