søndag 7. februar 2010

Pizzadeig

Helt ærlig. Pizzadeig blir sjelden vellykket. Desto større grunn til å blogge en oppskrift som ble god. Hverken hard eller sprø, men myk og god.
25g gjær
2 dl vann
1 ss fiberhusk

Smule ned gjæren i en bolle. Tilsett fingervarmt vann, 37 grader. Rør ut gjæren og tilsett fiberhusk. La det svelle i 10 minutter.

1/2 dl olivenolje
1/2 ts salt
3 1/2- 4 dl fin glutenfri melblanding (210-240g)

Tilsett olivenolje, salt og det meste av melet. Jobb deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin. La den heve i ca 30 minutter. Klemmes ut på en papirkledd langpanne.

Bruk ønsket fyll.

6 kommentarer:

  1. Hei! Kan jeg få lov til å lenke til bloggen din? www.ingling.blogspot.com, driver med mye av det samme som deg :)

    SvarSlett
  2. jey har en matblogg ved siden av min blogg og, utrolig bra at det finnes andre som har oppskrifter der ute :D

    SvarSlett
  3. Takk for at du tar deg tid til å dele! Til stor hjelp! :)

    SvarSlett
  4. Hei
    Jeg har prøvd denne pizzaoppskriften i dag, og den var kjempebra! Kommer definitivt til å bruke den igjen, myk og fin var den akkurat som du skrev. Jeg brukte pastafunkjsonen på brødbakemaskinen til å elte den sammen i og resultatet ble supert!
    Den forrige jeg lagde ble hard og ekkel i forhold... det var stor forskjell :)

    SvarSlett
  5. 1/2 dl olje? Blir ikke det mye?

    SvarSlett