torsdag 6. november 2008

Hamburgerbrød

(8-10 stk)

4 1/2 dl fingervarmt vann
1 pk gjær
2 toppete ts Fiberhusk
100g margarin (melkefritt)
500g semper eller finax melmix
2 ss Jyttemel
1 ss sukker
1/2 kork eddik (fjerner glutenfri smaken)

Ha mel i eltemaskinen eller bollen. Margarinen smuldres i melet. Gjæren oppløses i fingervarmt vann og får svelle med Fiberhusk og sukker. Væsken tilsettes melblandingen og eltes godt sammen.

Deigen heves under håndkle eller plast på et lunt sted i ca 30 min.Deigen trilles ut till 8-10 flate, runde boller i hamburgerstørrelse. Settes på stekeplate med bakepapir og etterheves på komfyren med varmen fra ovnen. Legg et håndkle over.

Pensles med egg eller vann. Strø på sesamfrø.Settes inn når ovnen viser 250 grader, ovnen settes da ned til 225 grader. Stekes i ca 15 minutter på midterste rille.

Jeg har også laget med grov melblanding.

2 kommentarer:

  1. Blir disse steinflate?

    SvarSlett
    Svar
    1. Som vanlige hamburgerbrød. De etterheves og blir passe luftige :)

      Slett