tirsdag 10. april 2012

Fantastiske kanelsnurrer

Jeg titter ofte innom TRINEs MATblogg. Hun har mange inspirerende bilder og oppskrifter. Rett etter påske skrev hun om kanelboller. Jeg leste meg gjenom oppskriften, samtidig som jeg fikk vann i munnen av å se på de fine bildene. Og tror dere ikke at nederst i innlegget stod det en parantes med at disse kunne gjøres glutenfrie.

Min erfaring fra glutenfri gjærbakst er at det som regel ikke blir vellykket. Det har vi løst enkelt ved å droppe gjærbaksten og heller spist kaker – som er mye enklere å lage glutenfritt.

Men så slo det meg at jeg skulle gjøre et forsøk, slik at 8-åringen kanskje kunne få smake vellykkede, hjemmebakte kanelboller. Og sånn gikk det.

Ser de ikke gode ut? De VAR gode. Veldig gode! Det ble stjerne i mammaboka.

IMG_7617


Oppskriften er som sagt hentet fra TRINEs MATblogg, og gjengitt her med hennes tillatelse. Hennes oppskrift kan sees i sin helhet her. Hun har også detaljert beskrivelse av fremgangsmåten.

Disse inneholder melk, men kan gjøres melkefrie ved å benytte melkefritt smør og soyamelk/rismelk.

Bolledeig

2 pakker Semper Mix – bruk ca 950 gram til bolledeigen, resten til utbaking.
5 dl melk (lunken)
1 pk gjær
1 ts bakepulver
125-150 gram sukker
1 ts malt kardemomme
¼ - ½ ts salt
2 egg
150 gram smør, i terninger

Kanelfyll

100 gram mykt smør
1-2 ss kanel
5 ss brunt sukker

Til pensling og pynt

1 egg, sammenvispet
Perlesukker


Gjør så:

Hadde alle ingrediensene til bolledeigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Eltet deigen i 10-15 minutter i kjøkkenmaskin. Tilsatte smøret i terninger og eltet godt i 5-10 minutter til. La over et håndkle og lot deigen heve en times tid.

Jeg bruker alltid engangs gummihansker når jeg baker ut glutenfri deig. Det er klissete saker. Ha deigen over på melet underlag. Del den i to deler, og kjevle hver del ut til en leiv som er 45-60 cm bred. Bre smør utover halvparten av leiven, strø på sukker og kanel. Brett leiven i to og skjær ut remser som tvinnes til boller. Evnt. kan du rulle sammen hele leiven og skjære skiver som du legger i papirformer. Etterheves i 30-60 minutter. Pensle de ferdighevete kanelsnurrene med sammenhvispet egg og strø på litt perlesukker.


Stek kanelbollene midt i ovnen ved ca 225 grader i 10-12 minutter. Avkjøles på rist.

Kan fryses ned straks de er avkjølt.Gjengitt med tillatelse fra TRINEs MATblogg.
Link til oppskrift: http://trinesmatblogg.no/2012/04/08/kanelsnurrer/

4 kommentarer:

 1. Disse kanelsnurrene har jeg bakt i dag, og det var faktisk mitt aller første bakverk med glutenfritt mel. Overrasket egentlig over hvor greit det gikk, var veldig fornøyd med alt - bortsett fra at etterhevingen ikke ble så god som den ble da jeg bakte disse med glutenmel. Synes også at de ble litt "skrukkete" under stekingen (lurer på hvorfor?) Jeg brukte bare 25 gram gjær, og det er mulig jeg øker gjærmengden noe neste gang (ser du har brukt 50 gram). Tror også jeg skal ha litt ekstra kardemomme i neste gang og muligens litt kesam. Merket de ble litt tørrere enn med glutenmel - men de ble veldig gode faktisk og jeg tror også jeg får ei stjerne i mammaboka fra min 5 år gammel datter som nettopp har fått cøliaki. Takk for at du deler dine erfaringer:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre at du fikk det til :) Hvis du synes de er tørre, prøv med litt mindre glutenfritt mel neste gang. Rundstykker jeg lager til frøkna har så løs deig at jeg må bruke sprøytepose for å få formet de. De oppleves ikke tørre i det hele tatt.

   Slett
 2. Thanks for finally writing about > "Fantastiske kanelsnurrer" < Loved it!

  Here is my website :: breast actives
  results permanent

  SvarSlett
 3. I have been surfing online more than 3 hours nowadays, but I
  by no means found any fascinating article like yours. It's beautiful worth enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you probably did, the internet can be a lot more helpful than ever before.

  my weblog genf20 plus reviews

  SvarSlett