lørdag 14. november 2009

Sjokoladesufflé

En deilig sjokoladedessert uten mel. Fant oppskriften i et vedlegg til Bo Bedre nr. 11 2009.
Nok til 6

Sjokolade 200g mørk 70%  (eks. Lindt)
Vaniljestang 1/2
Smør 50g (melkefritt)
Egg 4 mellomstore
Melis 60g
Smør litt til formene
Sukker litt

Finhakk sjokoladen og smelt den over svak varme. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Tilsett frøene til den lune sjokoladen sammen med det oppskårne smøret. Pisk eggehvitene stive sammen med melis.
Vend litt av eggehvitene i den lune sjokoladeblandingen. Deretter vendes de 4 eggeplommene i, og uniddelbart etterpå vendes resten av de stivpiskede eggehvitene i massen. 6 små ildfaste porsjonsformer smøres grundig med smør - bruk fingrene. Dryss med sukker. Sørg for at alt overskytende sukker fjernes fra formene.
Fyll sjokolademassen i formene. Det er best å sette suffleene i fryseren i 12-18 timer og deretter sette den direkte inn i en 220 grader varm ovn og steke dem i 20 minutter. Men du kan også steke dem uten at de har vært i fryseren. Sett da ovnen på 210 grader og stek dem i 15 minutter.

Vi serverte med kald melon og bringebærsuppe (Hellstrøm)
2 meloner à 6-700g (f.eks honningmelon og/eller cantaloupe)
2 små kurver bringebær i sesongen à 250g
2 ss melis
Mynteblader

Del melonene i 2 og fjern kjernene. Form små melonkuler med et ”pariserjern”. Skrap ut resten av melonkjøttet og ha det i en blender. Kjør dette til en fin suppe. Tilsett melis om nødvendig. Sil suppen. Sett melonkuler og melonsuppe i en bolle i kjøleskap.
Anrett kald suppe i dype skåler. Ha på bringebær og myntheblader. Dryss over melis og server kald.

IMG_7583x [800x600]

1 kommentar:

  1. Kjempeflott blogg du har laget, her er det mye god inspirasjon og hente :) Jeg har nettopp tatt test og funnet ut at jeg har intoleranse både for melk og hvete, så jeg har litt å sette meg inn i, kan jo nesten ikke spise noe av det jeg spiste før. Jeg har vertfall funnet mange oppskrifter her som jeg skal prøve :)) Tusen takk for at du deler med oss.

    Mvh. Solbjørg

    SvarSlett